maandag 23 juni 2008

Stand van zaken

ATM:
Inmiddels is er uitgebreid overleg geweest met de directie van ATM en een presentatie over Kennis Verankeren gegeven voor de curriculumcommissie van Tilburg en Breda. De presentie had het karakter van een schets van het brede pallet aan mogelijkheden die kunnen bijdragen tot het beter verankeren van kennis. De reacties van de commissieleden op de presentatie waren positief. N.a.v. de presentatie zagen ze diverse mogelijkheden. De eindconclusie: heel interessant, maar nu even niet. Helaas is tijd die nog beschikbaar is voor het nieuwe studiejaar te kort zullen de eerste initiatieven richting kennis verankeren mogelijk in de tweede helft van het komend studiejaar plaatsvinden.

AB&I:
Ook hier is uitvoerig gesproken met directie en de 'Leading Coalition'. Zij zagen niet, indien kenns beter verankeren beprekt blijft tot DLC, hoe het project Kennisverankering een toegevoegde waarde kon geven. Ze gaven er uitdrukkelijk de voorkeur aan om kennis verankeren te koppelen aan digitale learning content (DLC). Daarom is hier besloten dat de betrokkenheid beperkt zal blijven tot advies bij de implementatiefase van het project DLC.

Juridische Hogeschool:
Bij de JH wordt expliciet aandacht besteed aan kennismanagement. Het is daarom des te jammer dat we met het project kennisverankering hier niet op kunnen aansluiten. Mogelijk dat dat in een latere fase alsnog kan.

PABO:
Dit is de enige academie die besloten heeft zeker mee te doen. Eind juni zijn de eerste verkenningsgesprekken met Hans van der Heijden van de PABO.

Geen opmerkingen: